סיורים במסגרת הכנס

השתתפות בסיורים מותנה בהרשמה לכנס.

לסיורים יש להירשם בנפרד בקישור הבא עד ה-15 בדצמבר.

שימו לב, ייתכנו ביטולים בעקבות מזג אויר, מיעוט משתתפים וכד'.

בכל מקרה של ביטול, תצא הודעה מסודרת לנרשמים. 

סיורים ביום א', 25 בדצמבר 2016

 

גן זואולוגי

הגן למחקר זואולוגי באוניברסיטת תל אביב הוא מרכז מחקרי מוביל וייחודי מסוגו בישראל. הגן מחזיק את האוסף הגדול בעולם של בעלי חיים מקומיים: כ-40 מיני יונקים, 100 מיני עופות ו-80 מיני זוחלים ודו-חיים. בגן מתקיימים פרויקטים רבים לשמירת טבע ופעילויות חינוכיות להנחלת הידע המדעי לציבור הרחב.

הסיור יונחה על ידי מדריכים מ"קמפוס טבע", אוניברסיטת תל אביב.

הסיור יתקיים ביום ראשון ה- 25/12/2016 בשעה 09:15

משך הסיור כשעה וחצי.

מידע נוסף על הגן הזואולגי ניתן למצוא כאן וגם כאן

 

בנין בית ספר פורטר ללימודי הסביבה

בניין הירוק של בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר נבנה על פי עקרונות הבנייה הירוקה, הוא מדורג כאחד מ-17 המבנים המובילים בעולם בבנייה ירוקה והינו המבנה הראשון בישראל שקיבל את הדירוג הגבוה ביותר של התקן האמריקאי לבנייה ירוקה והדירוג הגבוה ביותר של התקן הישראלי החדש לבנייה ירוקה.

הסיור יונחה על ידי מדריכים מ"צעד ירוק".

הסיור יתקיים ביום ראשון ה- 25/12/2016 בשעה 13:45.

משך הסיור כשעה וחצי.

למידע נוסף על בניין פורטר 

גן בוטני

הגן הבוטני של אוניברסיטת תל אביב הוקם בשנת 1973. הגן משתרע על פני כ-34 דונם ובו תצוגה של צומח ארץ ישראל ושכנותיה, ותצוגות של אוספי צמחים מיוחדים מרחבי העולם. הגן משמש כמרכז להוראה ולמחקר, וכן כמעבדה לחקר מינים של צמחי בר נדירים ובסכנת הכחדה, ומשמש כגן מקלט לאותם צמחים במטרה לשמר את מגוון המינים של צמחי ישראל. כיום מצויים בגן כ-3800 מיני צמחים מהארץ ומהעולם.

הסיור יונחה על ידי מדריכים מ"קמפוס טבע", אוניברסיטת תל אביב.

הסיור יתקיים ביום ראשון ה- 25/12/2016 בשעה 15:20

משך הסיור כשעה וחצי.

 מידע נוסף על הגן הבוטני ניתן למצוא כאן וגם כאן  

 

סיורים ביום ב', 26 בדצמבר 2016

שרונה

המושבה הטמפלרית של תל אביב שהפכה בשנתיים האחרונות לאחד ממקדי התיירות של תל אביב. הסיור יכלול  את קרות המקום מאז ימי הטמפלרים, תקופת המנדט והשלטון הישראלי. את הסיפור ההיסטורי, אדריכלי, אומנותי של המקום וגם הצצה לשרונה מרקט.

הסיור יונחה על ידי מר אילן שחורי.

הסיור יתקיים ביום שני ה- 26/12/2016 בשעה 8:45.

משך הסיור כשעתיים.

מידע נוסף

 

נווה שאנן: המימד האנושי

סיור מזווית אתנוגרפית - הצגת הקונפליקטים והמורכבויות הכרוכים בחיים של קהילות מגוונות החולקות מרחב עירוני אחד אשר סבל במשך עשורים מהדרדרות והזנחההסיור יעבור במספר מוקדים בשכונה ביניהם: גינת לוינסקי, המרכז הקהילתי העתידי בהגר"א 28, מדרחוב נווה שאנן, חממה לחדשנות חברתית שתוקם בשכונה ועוד. 

הסיור יונחה על ידי אסף פרנסס ושרה אוסלנדר מצוות החדשנות של עיריית תל אביב-יפו, הפועל בתמיכת קרן בלומברג. הצוות מסייע ליחידות העירוניות השונות ליישם יוזמות שפותחו בשנה האחרונה במטרה לשפר את איכות החיים בשכונה.

הסיור יתקיים ביום שני ה- 26/12/2016 בשעה 11:00.

משך הסיור כשעה וחצי.

 

יפו- עיר עכשווית תוססת בפרספקטיבה גיאוגרפית היסטורית וסביבתית

יפו, עיר בעלת היסטוריה רציפה של 5,000 שנה מציגה כיום תהליכים אורבניים עכשוויים סותרים, שימור מול פיתוח מסיבי, שיקום עירוני, ג'נטריפיקציה, כל זאת על רקע היסטורי מהיר וקיצבי. הסיור ידגים תופעות אלה ויציג קונפליקטים סביבתיים שלהם השלכות על המשך פיתוח וגידול העיר, תוך הדגמה על שכונות לב יפו, שכונת הדואר ומתחם נגה.

הסיור יונחה על ידי פרופ' עודד פוצ'טר.

הסיור יתקיים ביום שני ה- 26/12/2016 בשעה 11:00.

משך הסיור כשעתיים.

 

שכונת אפקה

הסיור יצא מבניין יד-אבנר אל הגן שמאחורי הבניין, בו נמצא שרידי נוף שנותרו מהסביבה הכפרית שקדמה לתל אביב. משם נמשיך בהליכה קלה לסיור קצר באפקה, במהלכו נדון בסיבות להקמת השכונה בשנות החמישים, אופייה המשתנה ומקום השטח הציבורי בתכנון ובפועל. בהמשך, נדון בשאלה מדוע הוקם בניין "יד-אבנר" בראש גבעה בלב שכונת "אפקה", וכיצד תותח, תיאטרון, ופארק קשורים לחוג לגיאוגרפיה? הדיון ילווה בהצגת התכניות המקוריות של הבניין. בהתאם למזג האוויר, הסיור יסתיים בתצפית מגג הבניין.

הסיור יונחה על ידי מר ירון בלסלב.

הסיור יתקיים ביום שני ה- 26/12/2016 בשעה 15:20.

משך הסיור כשעה וחצי.

 

הרשמה לסיורים 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>